Dieselprijs Luxemburg

by Joost | Last Updated: december 9, 2023

Huidige dieselprijs in Luxemburg, per is .

Ook nog interessant zijn de verschillende prijzen door de jaren heen, zeker aangezien Luxemburg historisch gezien bekend staat om zijn lage brandstofprijzen:

Tijd Dieselprijs
Huidige dieselprijs
Laagste dieselprijs ooit
Hoogste dieselprijs ooit

Dieselprijs in Luxemburg

Vergeleken met Nederland zijn de Luxemburgers een stuk voordeliger uit als het gaat om brandstof aan de pomp. De dieselprijs in Luxemburg ligt gemiddeld namelijk 20 % lager dan hier bij ons.

Als je in de buurt van het Groot Hertogdom bent dan wil het de moeite lonen even een ommetje te maken en ter plekke je tank tot de nok toe op te vullen met diesel.

Bij veel Nederlanders is het al jaren bekend dat het aantrekkelijk kan zijn om in Luxemburg je tak vol te gooien.

De dieselprijs Luxemburg staat in de wijde omgeving bekend tot de laagste in west Europa te behoren. Onderweg terug naar huis van een vakantie uit andere delen van Europa stoppen een hoop Nederlanders dan ook even bij een Luxemburgs station.

Hier is de video van Autoblog over het goedkoopste tankstation van Luxemburg:

 

Lees ook: De dieselprijs in Frankrijk, is die vergelijkbaar met Nederland?

Accijns dieselprijs in Luxemburg

De dieselprijs Luxemburg is op dezelfde wijze samengesteld als de prijzen in de rest van Europa.

Er zijn in Europa echter nog geen richtlijnen voor het vaststellen van een uniforme prijs voor brandstof. Hierdoor kan iedere lidstaat zelf haar prijs bepalen.

Als is het zo dat de prijs in feite door de maatschappijen wordt bepaald. Die geven meerdere malen per week door wat zij als standaard prijs gaan hanteren. De overheid legt daar vervolgengs accijns en belastingen op.

Die heffingen zijn altijd hetzelfde. Het enige dat fluctueert is de prijs die van diesel die door de maatschappijen wordt bepaalt. De accijnzen in Luxemburg liggen lager dan die in de landen om het Groot Hertogdom heen.

Lees ook: diesel of benzine, welk type brandstof kan ik het beste nemen?

Tanken op vakantie

Als je van plan bent een vakantie te boeken naar de wintersport of lekker een aantal weken naar het zuiden wilt gaan, dan is het de moeite waard een pitstop in Groot Hertogdom Luxemburg in te plannen.

Op een volle tank kan je zomaar 15 euro besparen ten opzichte van de prijs hier en bij onze directe buren.

De dieselprijs in het kleine Luxemburg zorgt al een lange tijd voor rijen bij de pompen die ontstaan door mensen uit Duitsland, Belgiƫ, Frankrijk en Nederland.

En dat is niet zo gek want als je per tankbeurt 15 euro in je zak kan houden dan telt dat op jaarbasis flink op.

Het ligt overigens in de verwachtingen dat de dieselprijs Luxemburg voorlopig op dit niveau zal blijven liggen. Dat is goed nieuws voor vakantiegangers en bedrijven die veel in die buurt moeten zijn.

Lees meer: actuele dieselprijzen in alle Europese landen